Saxo Bank opgiver børsplaner

Saxo Bank var endelig klar til at blive børsnoteret, fortalte banken i september. Men nu er alle planer opgivet.

Kim Fournais, en af fædrene bag Saxo Bank, opgiver nu planerne om en børsnotering. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Saxo Bank opgiver planerne om at blive børsnoteret, skriver banken i en pressemeddelelse.

Banken annoncerede ellers i september tankerne om at gå på børsen i Amsterdam. Det skulle være sket ved at fusionere Saxo Bank ind i selskabet Disruptive Capital Acquisition Company Limited, der i forvejen var børsnoteret. Selskabet var en børsskal uden nogen aktiviteter.

»Det er efter grundige overvejelser blevet besluttet, at timingen ikke er optimal. Udfordrende markedsvilkår er hovedårsagen for afslutningen af diskussionerne om en notering gennem kombinationen af forretningerne,« skriver Saxo Bank.

Kim Fournais, som er en af fædrene til Saxo Bank, ejer i dag 27,5 procent af aktierne i Saxo Bank. Kinesiske Zhejiang Geely Holding, der blandt andet også kontrollerer bilkoncernen Volvo, har godt 50 procent, mens den finske forsikringskoncern Sampo har knap 15 procent af aktierne.

Tanken var, at ved børsnoteringen skulle både Geely og Sampo sælge en mindre del af deres aktier, mens Kim Fournais i første omgang ville købe lidt aktier. På længere sigt var planen, at Saxo-stifteren også kunne sælge ud.

Ideen med at benytte et såkaldt SPAC-selskab, der er en forkortelse for »special purpose acquisition company«, var at undgå den langvarige og komplicerede børsnoteringsproces med prospekter og advokat- og revisorgennemgange.

I forbindelse med planerne om en børsnotering kom det frem, at værdien af Saxo Bank var omkring 15 milliarder kroner.

Saxo Bank er stiftet i 1992 og har hovedkontor i København. Banken har ifølge egne oplysninger flere end 850.000 kunder, som benytter bankens handelsplatform.

»Saxo Bank er fuldt fokuseret på at gennemføre bankens vækststrategi og levere den bedste platform, produkter og services til det voksende antal kunder,« hedder det videre fra banken i pressemeddelelsen.

Der har gennem årene været mange rygter om en børsnotering af Saxo Bank i København. Kim Fournais har tidligere sagt, at han har talt med stort set alle investeringsbanker i Danmark og mange i udlandet, men at det rette tidspunkt først kom i september.

Kilder har sagt, at Saxo Bank heller ikke har været en nem notering, fordi der har været en vis tilbageholdenhed blandt nogle investorer, fordi bankens forretningsmodel har været svær at gennemskue.

Saxo Bank, der netop har holdt 30-års fødselsdag og de første mange år også havde Lars Seier Christensen som medejer, er især kendt for at tilbyde kunder handel med valuta, værdipapirer og afledte finansielle produkter.

Sidste år havde Saxo Bank samlede indtægter på 4,5 milliarder kroner og opnåede et nettoresultat på 755 millioner kroner, som var på niveau med resultatet i 2020.