Saxo Bank køber fondsmæglerselskab

Saxo Bank har købt fondsmæglerselskabet Sirius Kapitalforvaltning, der er specialister i private wealth management for formuende privatkunder, virksomheder, institutioner og instutionelle kunder.

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Det offentliggør banken i en pressemeddelelse torsdag.

Sirius har på to år fået omkring 5 mia. kroner under forvaltning, og det kommer til at fungere som et særskilt datterselskab af Saxo Bank.

Den nuværende adm. dir. i Sirius, Peter Sandberg, fortsætter i sin stilling, og han mener, at Sirius' kunder vil få glæde af Saxo Banks services.

Perfekt match
"Det er et perfekt match. Vi har en række kunder, der efterspørger flere af de produkter som vi, via Saxo Banks platform og ekspertise, nu får mulighed for at levere ud over de ydelser, vi allerede tilbyder. Den uafhængige tilgang til rådgivning kender Saxo Banks nuværende kunder allerede, og med vores ekspertise kan vi fremadrettet tilbyde en styrket service og et endnu bedre produkt," siger Peter Sandberg i en pressemeddelelse.

Saxo Bank er i forvejen kendt som en rigmandsbank, og bankens wealth management-aktiviteter samles nu i datterselskabet.

"Dermed fastholdes en uafhængig rådgivningsprofil, og samtidig styrker vi et område, hvor vi ser gode vækstmuligheder. De veldokumenterede og driftssikre kompetencer, Sirius har bevist, vil, sammen med vores online profil, åbne for gode synergier, som vi har gode forventninger til," siger Karsten Poulsen, bankdirektør i Saxo Bank i pressemeddelelsen, hvor der ikke står noget om købsprisen.

RB-Børsen