Saxo Bank kan snart være solgt

Amerikanske kapitalfonde er klar til at betale fem milliarder kroner for en tredjedel af Saxo Bank, men hvis prisen er rigtig, kan hele banken være solgt inden sommerferien.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske online-bank kan være på vej til amerikanske ejere. Business.dk kunne allerede i august fortælle, at Saxo Bank havde hyret investeringsbankerne J. P. Morgan og SEB Enskilda til at sælge op til 30,1 pct. af aktierne, og nu lader det til, at køberen er ved at være fundet.

Ifølge Børsen har to amerikanske fonde lagt sig i spidsen af et felt på fire-fem potentielle købere af de 22 pct. af aktierne, som kapitalfonden General Atlantic sidder på. Køberen vil samtidig have mulighed for at købe de 9,9 procent, som den portugisiske finanskoncern Espirito Santo Financial Group sidder på. Dermed kommer en eventuel køber op på den magiske størrelse, der blandt andet giver mulighed for at blokere for vedtægtsændringer i banken.


Netop nu foregår en såkaldt due dilligence, hvor potentielle købere kan gennemgå alle informationer om banken og derefter komme med et bud. Den slags tager normalt omkring fire uger, og derfor kan købet være gennemført inden sommerferien.

Som Business.dk kunne fortælle sidste år, er Saxo Bank-stifterne Kim Fournais og Lars Seier Christensen i udgangspunktet ikke interesseret i at sælge deres aktier. Skulle en eventuel køber dog være interesseret i at overtage hele banken og betale en tilpas god pris, er de dog langt fra afvisende.Tidligere blev det anslået, at stifterne ville være klar til at sælge deres 60 pct. af banken, hvis den samlede vurdering er omkring 10-14 mia. kroner, men ifølge Børsens oplysninger er det slet ikke nok. Ifølge Børsen skal prisen helt op op omkring 20 mia. kroner, før ejerne er interesserede i at sælge.

En vurdering af bankens værdi på 12-16 mia. kroner er dog tilsyneladende fint for General Atlantic, der dermed ville stå til at få 2,6-3,5 mia. kroner for deres aktiepost. Det ville betyde et solidt afkast, da kapitalfonden købte aktierne for 729 mio. kroner i 2005.