Saxo Bank jagter kapitalstærk partner til MobilePay for hele verden?

Mens de danske banker i årtier har haft Nets og clearing-aftaler til at udveksle betalinger lokalt, mangler der stadig en hurtig og billig måde at sende penge rundt globalt, selv mellem bankerne.

MobilePay. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har Saxo Bank i flere år arbejdet på at lave om på, med satsningen Saxo Payments, som har bygget en digital platform op til betalinger globalt. Og nu er produktet så godt på vej, at det er tid til at finde en stærk partner, som kan spæde til, efter at der indtil videre er brugt mindst 200 mio. kr. på at få Saxo Payments i luften, skriver Finans.

Det fortæller Laust Bertelsen, en af de to direktører for Saxo Payments.»Vi har tænkt, at der skal komme en kapitalstærk partner ind, som kan finansiere en global vækst. For det koster selvfølgelig penge at vokse hurtigt og få en global tilstedeværelse,« siger han.

Processen er i fuld gang, men der er ikke lukket nogen aftaler.

»Så langt er vi ikke i planen. Og vi har det helt sikkert ikke på plads i 2016, for det slutter snart. Men jeg kan bestemt ikke afvise, at det er en mulighed i 2017,« siger Laust Bertelsen til Finans.

Saxo Payments kunne i foråret lancere den digitale betalingsplatform Banking Circle, knap tre år efter, at selskabet blev stiftet. Udover Saxo Bank er et konsortium af investorer også med i satsningen.

Nu er der kommet gang i betalingerne på Saxo Payments platform, med 7,5 mia. kr. udvekslet mellem brugerne i løbet af november måned, og en vækst på mellem 15 og 25 pct. fra måned til måned.