Saxo Bank har trukket kritisk kunde i retten

Saxo Bank mødes i disse dage i Sø- og Handelsretten i sag anlagt af banken med en svensk-libanesisk forretningsmand Charbel Nader, som for syv år siden beskyldte banken for snyderi med valutahandel. Nu vil banken have rettens ord for, at Charbel Naders påstande er forkerte.

Saxo Bank har trukket kritisk kunde i retten Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Striden mellem Saxo Bank og bankens tidligere kunde, den svensk-libanesiske forretningsmand Charbel Nader og selskabet IM International SAL er formentlig en sag, som ingen bank ønsker sig.

Det hele begyndte i 2010, hvor Charbel Nader rejste en række alvorlige beskyldninger mod Saxo Bank for at have snydt ham. Charbel Nader påstod bl.a., at Saxo Bank ikke havde overholdt den forretningsaftale, han indgik med banken - herunder det såkaldte spread, som er vigtig i forbindelse med valutahandel, som han havde aftalt. Han påstod også, at Saxo Bank havde indbygget fejl i sin valutahandelsplatform, der gav kunderne tab.

Charbel Nader beskyldte banken for at være årsag til tab på 20 mio. kroner i IM International SAL, som gennem fire måneder i sensommeren og efteråret 2009 handlede valuta via Saxo Banks webbaserede platform.

Dengang brugte Charbel Nader efter eget udsagn flere måneder på at gennemgå over 3.500 udskrifter, såkaldte screendumps, som han foretog af alle handelstransaktioner, mens han endnu var kunde i Saxo Bank og offentliggjorde en del af materialet i bl.a. Berlingske.

Saxo Bank kunne i henhold til lov om finansiel virksomhed ikke tage til genmæle mod sin tidligere kunde, og banken fik nedlagt fogedforbud i Sverige, som forbød Charbel Nader at udtale sig om banken. Forbuddet hindrede ham dog ikke i at udtale sig kritisk om banken i Danmark.

Retssagen, som kører i Sø- og Handelsretten i disse dage, er således anlagt af Saxo Bank, som ønsker at få rettens ord for, at Charbel Naders beskyldninger er forkerte. Det har ikke været muligt at træffe Charbel Nader, og hans advokat Henrik Gisløv ønsker ikke at udtale sig om sagen. Advokat John Korsø Jensen kører sagen for Saxo Bank. Banken havde ifølge kommunikationschef Steffen Wegner Mortensen ikke mulighed for at udtale sig om sagen søndag.