Saxo Bank får polstret pengekassen med 579 mio. kr.

Saxo Bank har fået den internationale investeringsfond CarVal som ny medejer og styrket sit kapitalgrundlag med 579 mio. kr.

Lars Seier Christensen,  bankdirektør for og medstifter af Saxo Bank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Saxo Bank, der er speicalist i valutathanden og investering, har fået styrket sit kapitalgrundlag markant, idet den har udstedt supplerende kapital i form af konvertible kapitalbeviser for 346 mio. kr. samt fået ny aktiekapital for 233 mio. kr.

Det er den globale investeringsfond CarVal, som har skudt pengene i Saxo Bank, og CarVal har tegnet aktier svarende til 2,5 pct. af aktiekapitalen før udstedelsen.

I en fælles udtalelse siger Kim Fournais og Lars Seier Christensen, adm. direktører i Saxo Bank:

»I processen med at undersøge mulighederne i markedet fandt vi en kombination, hvor vi både udsteder supplerende kapital og rejser aktiekapital til gavn for kunder, aktionærer, investorer og Banken. Denne kombination gør det muligt både at møde mulige fremtidige kapitalkrav og at konsolidere positionen som en solid udbyder på markedet. Investeringen er vidnesbyrd om tillid til, at banken kan kapitalisere på vækstmulighederne, og vi byder CarVal velkommen som aktionærer og kapitalbevisejere«.

Efter udstedelsen har Saxo Bank A/S og Saxo Bank Group kapitalprocenter på henholdsvis 22,8 pct. og 19,0 pct., hvor solvenskravene er henholdsvis 13,8 pct. og 12,8 pct.

Saxo Bank mere end fordoblede sidste år sit resultat fra 162 mio. kr. i 2013 til 381 mio. kr. i 2014. Men det var uden effekterne af den valutabombe, der faldt i januar, hvor den schweiziske nationalbank kappede båndet til euroen, hvilket gav kæmpe udsving i kursen.

En række af Saxo Banks kunder, der havde spekuleret i schweizerfrancen, havde ikke tilstrækkelig sikkerhed til at dække deres tab på positionerne i schweizerfrancen, og Saxo Bank estimerer, at det potentielle tab kan blive på 700 mio. kr.