Saxo Bank får kæmpetab på schweizerfranc

Det gør ondt på Saxo Bank, at den schweiziske centralbank i sidste uge fjernede loftet over francen. Bankens kunder lider store tab, og det kan i sidste ende koste banken 500 mio. kroner.

Foto: PETER SCHNEIDER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Saxo Bank kommer sandsynligvis til at lide store tab som følge af, at loftet over schweizerfrancen blev fjernet i sidste uge.

Banken erkender nu overfor finans.dk, at nogle af bankens kunder har tabt så meget på lån i schweizerfranc, at de ikke kan betale deres lån tilbage.

Der er stadig usikkerhed om, hvor store tab der bliver tale om. Men Saxo Bank understreger dog, at situationen ikke er så alvorlig, at den har problemer med at leve op til sine kapitalkrav.

»Jeg tror, det gælder for hele branchen, at når et sådan hundredeårs-event sker, så taber folk penge. Der er kunder, der ikke kan betale, og som nok er nået frem til den erkendelse, at de skylder os penge. Dem prøver vi så at finde en akkordering med. Men nogle gange er det selvfølgelig svært at pille hår af en skaldet mand,« siger Saxo Banks finansdirektør Steen Blaafalk til finans.dk

Finans.dk refererer et muligt maksimalt tab på 500 millioner. Mens kollegerne på søster-sitet finanswatch.dk har regnet sig frem til, at banken kan have tabt op mod 844 millioner på uro relateret til chokket fra Schweiz i sidste uge.

Saxo Banks finansdirektør vil ikke sætte tal på, hvor stort tabet i værste fald kan blive.