Saxo Bank får kæmpesmæk efter tab på schweizerfranc

Den schweiziske centralbanks beslutning om at lade landets valuta flyde frit i forhold til euro blev fatal for Saxo Bank, der sidste år fik et tab på 700 mio. kr. på den baggrund.

Den schweiziske centralbanks beslutning om at lade landets valuta flyde frit i forhold til euro blev fatal for Saxo Bank, der sidste år fik et tab på 700 mio. kr. på den baggrund. Her ses direktør og ejer af Saxo Bank, Kim Fournais. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det ramte Saxo Bank hårdt, fordi en række kunder tabte flere penge, end der stod på deres konti, og det sætter sine tydelige præg på regnskabet for 2015.

Det er dog ikke kun Schweiz, der har givet udfordringer for banken. På bundlinjen må Saxo Bank notere et minus på 645 mio. kr.

Det er en kraftig forværring fra 2014, hvor man høstede et plus på 381 mio. kr., og det er blandt andet udgifter til flere ansatte, som har øget omkostningerne.

»De finansielle resultater afspejler det vanskelige miljø for vores industri i 2015 og er ikke mindst stærkt påvirket af schweizerfrancens stigning i januar 2015,« siger Kim Fournais, administrerende direktør i Saxo Bank, i en kommentar til regnskabet.

»Samtidig har usikkerheden i den globale økonomi hæmmet vores driftsindtægter i 2015, men vi har vi styrket vores kapitalbase og bygget videre på fundamentet for indtjeningen og dermed en genopretning, når markedsforholdene forbedres,« siger Kim Fournais, der overtog rollen som topchef fra starten af 2016, efter at stifter Lars Seier trådte tilbage.