Saxo Bank åbner regulær bank

Saxo Bank åbner nu en rigtig filial i Tuborg Havn, og tager dermed et stort skridt mod at blive en egentlig bank. Planen er at følge op med flere filialer i større danske byer.

Foto: Lars Rievers
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu skal Saxo Bank være en rigtig bank med navnet Saxo Privatbank.

Saxo Bank er i dag hovedsageligt et online-foretagende, der endda bliver klassificeret som et internet-kasino af de investeringsbanker, som i øjeblikket forsøger at sælge større aktieposter i Saxo Bank.

Men Saxo Bank vil nu gå efter velhavende kunder med mere traditionel bankvirksomhed, og på mandag åbner banken derfor en fysisk fillial i Tuborg Havn i Hellerup. Senere skal Saxo Privatbank også åbne flere fillialer i større danske byer."Saxo Privatbank tilbyder fleksibilitet og frihed til kunderne samtidigt med, at vi er i stand til at levere de kendte bankprodukter som netbank og dankort. Kunderne i Saxo Bank efterspørger i stigende grad traditionelle bankprodukter som f.eks. netbank og dankort samtidigt med, at kunderne fortsat ønsker højt kvalificeret rådgivning og adgang til professionelle investeringsprodukter. Vi vil gerne kombinere det faktum, at vi er Danmarks største investeringsbank med mere traditionelle bankprodukter til privatkunderne herunder pensionsrådgivning," siger direktør Christian Kofoed Jakobsen.

Ikke kun for rige

Saxo Bank tog et vigtigt første skridt mod også at blive en traditionel bank med købet af den lille jyske Brørup Sparekasse. Aktiviteterne fortsætter uændret i den jyske sparekasse, men det er Brørups banklicens, som nu også skal bruges til Saxo Privatbank.

Saxo Privatbank retter sig mod kunder med ordentlig økonomi, men er ikke kun for de rigtigt rige, understreger banken:"Vi retter vores tilbud mod kunder, der har styr på pengesagerne, men man behøver ikke at være formuende for at være kunde hos os. Vi har den styrke, at hvis en privat bankkunde har brug for særlig opmærksomhed, kan vi give adgang til ekspertrådgivning hos vores seniorrådgivere. Vi målretter vores bankprodukter efter, hvor de giver mest værdi for kunderne," fastslår Christian Kofoed Jakobsen.

Allan Kandrup bliver afdelingsdirektør i Saxo Privatbank i Tuborg Havn i Hellerup.