Sauer-Danfoss fyrer 400 ansatte

Sauer-Danfoss har taget konsekvensen af en markant nedgang i ordrebogen og fyrer med udgangen af januar 400 ansatte - heraf 325 produktionsmedarbejdere i Nordborg samt 75 funktionærer i Nordborg og Kolding.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Maskinindustri-virksomheden forklarer massefyringerne som en konsekvens af den globale finanskrise, skriver Jydske Vestkystens netavis, jv.dk..

"Det er en trist situation, vi befinder os i lige nu. Ordrebøgerne taler deres eget tydelige sprog, og vi forventer, at den økonomiske krise, der er slået igennem på alle vore markeder, er af længerevarende karakter. Derfor er vi nødt til at handle nu," siger administrerende direktør Henrik Krabsen.

Sauer-Danfoss beskæftiger 9800 medarbejdere på verdensplan, heraf 2500 i Danmark.

Sauer-Danfoss solgte i december sidste år sin fabrik for elektromotorer i Odense til det tyske selskab Schabmüller GmbH, der flytter produktionen til Tyskland. Det kostede 210 danske arbejdspladser.

Sauer-Danfoss er et amerikansk, børsnoteret datterselskab, der er 55 pct. ejet af Danfoss på Als. Selskabet begrundede frasalget med, at selskabet vil fokusere på sine primære forretningsområder.

RB-Børsen