Saudi-Arabien skal have vindmøller fra GE

Vindmøller i ørkenen er den vision, som Saudi-Arabien arbejder på. Lige nu er kongedømmets statsejede olieselskab Saudi Aramco sammen med General Electric ved at installere Saudi Arabiens første vindmøller på Turaif Bulk Plant, som ligger i den nordvestlige del af landet.

Vindmøller i ørkenen er den vision, som Saudi-Arabien arbejder på. Lige nu er kongedømmets statsejede olieselskab Saudi Aramco sammen med General Electric ved at installere Saudi Arabiens første vindmøller på Turaif Bulk Plant, som ligger i den nordvestlige del af landet. Fold sammen
Læs mere
Foto: REMY GABALDA

Partnerskabet er et led i Saudi Vision 2030, hvor målsætningen lyder på 9,5 gigawatt fra vedvarende energi.

I vindmølleparken kommer GE til at sætte vindmøllen 2,75-120 op - en mølle der er speciel udviklet til at kunne klare udfordrende vindforhold.

Abdulaziz Al-Judaimi, direktør for Power Systems, Saudi Aramco, siger, at selskabet er forpligtet til "effektivt opfylde kongerigets energibehov", skriver Saudi Gazette.

»Test-installationen af GE's vindmølle vil gøre det muligt for Saudi Aramco og GE's teams at opbygge ekspertise i at lave vindprojekter i kongeriget,« siger han i Saudi Gazette.

GE's administrerende direktør for Saudi-Arabien og Bahrain, Hisham Albahkali, siger, at vindparken understreger selskabets engagement i at fremme den vedvarende energi i Saudi-Arabien.

»Dette er et stærkt eksempel på, hvordan vi arbejder med vores partnere for at opfylde de mål, der er skitseret i Saudi Vision 2030,« siger han.