Saudi-Arabien afviser at skære i olieproduktionen

Manglende tillid til andre olieproducerende lande er skyld i, at Saudi-Arabien ikke vil indgå en aftale om en nedgang i landets olieproduktion.

Foto: MARWAN NAAMANI. AFP PHOTO/MARWAN NAAMANI
Læs mere
Fold sammen

Saudi-Arabiens olieminister, Ali al-Naimi, siger, at landet vil forsøge en fastfrysning af produktionen, men at nedskæringer i produktionen "ikke kommer til at ske". Tidligere har Venezuela, Rusland og Qatar også efterlyst en fastfrysning, hvis andre ledende producenter, især Iran og Irak, også følger trop.

Det skriver Financial Times.

»Der er mindre tillid end normalt. Selvom de siger, de vil skære i produktionen, vil de ikke leve op til det«, sagde Ali al-Naimi ifølge Financial Times ved en årlig konference i Texas. Udtalelserne sendte olieprisen kraftigt ned tirsdag, og WTI-olieprisen faldt til 31,85 dollar per tønde.

Den 81-årige olieminister fortalte desuden, at et produktionsdyk blot ville hjælpe de amerikanske producenter af skiferolie, der har højere omkostninger end eksempelvis Saudi-Arabien.

»Det lyder barskt, og det er det desværre også, men det er en mere effektiv måde at rebalancere markederne på. At skære i produktion med lave omkostninger for at subsidiere leverandører med højere omkostninger forsinker kun et uundgåeligt opgør,« sagde Ali al-Naimi ifølge Financial Times.