Satser på ny ejendomsstrategi

En af de store danske spillere på ejendomsmarkedet, Danica Ejendomsselskab, har i André Scharf fået en ny adm. direktør, som glæder sig til at føre selskabet ind i fremtiden. Han glæder sig også over, at forgængeren bliver i selskabet.

André Scharf. Adm. direktør for Danica Ejendomsselskab. Foto: Poul Christensen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

André Scharf har afløst Danica Ejendommes tidligere direktør, Peter Mering, og han er – til trods for sine blot 37 år – en erfaren mand. Som tidligere driftsdirektør i samme selskab har han i hele sit arbejdsliv haft fokus på ejendomme og investeringer i en dansk og international kontekst, og han fremhæver analytiske egenskaber som en af sine stærke sider.

Danica Pension har de seneste to år arbejdet på at implementere en ny strategi for ejendomme. Den vil medføre, at selskabet kommer til at koncentrere sine investeringer i store ejendomme. Til gengæld vil man sprede sig lidt mindre, end man gør i dag, så de store ejendomme kommer til at fylde relativt mere i porteføljen. Strategien er allerede så småt implementeret, men det kommer til at tage fart de næste år, forklarer André Scharf.

»Vi vil fortsætte med at eksekvere den strategi, som vi har arbejdet på de seneste to år, hvor vi arbejder hen imod at eje større, men til gengæld færre ejendomme. Det hænger sammen med, at vi gerne vil være mere aktive som ejere for at kunne skabe mere værdi for vores kunder. Det mener vi, at vi bliver bedre i stand til, hvis vi fokuserer vores investeringer mere og ikke spreder os helt så meget. Vi har desuden en komparativ fordel på grund af vores størrelse og finansielle styrke, og den fordel kommer simpelthen bedst i spil via de større investeringer. De næste par år kommer der flere store og unikke ejendomme i vores portefølje, da vi har købt os ind i nogle store udviklingsprojekter i København,« fortæller André Scharf, som dog understreger, at man fortsat vil kunne investere også i mindre ejendomme gennem Danica Pension.

Skal også fungere om 200 år

At opføre en bygning hører ikke til de flygtige projekter. Når det drejer sig om mursten, glas og beton. skal der normalt tages højde for det helt langsigtede perspektiv.

Paradoksalt nok virker det. som om at jo hurtigere udviklingen går i den tid, man lever i, jo længere frem i tiden er både bygherrer og investorer nødt til at forsøge at tænke. For udviklingen øger kravene, også til niveauet af fremtidssikring af både beboelses- og erhvervsejendomme.

André Scharf ser frem til at tage de udfordringer, der venter, op:

»Det bliver meget spændende at få fart under vores nye strategi. Også den øgede digitalisering, de demografiske forandringer i samfundet og det stigende fokus på bæredygtighed er noget, jeg er meget optaget af. Når man laver en bygning, vil man jo gerne have, at den skal stå – og helst også fungere – ikke bare i dag, men også om 200 år. Derfor ligger der store beslutninger bag opførelsen af en ejendom. Verden forandrer sig hurtigt, og det skal man tænke ind,« siger André Scharf.

Peter Mering bliver ombord

Han lægger ikke skul på, at han nyder og har nydt godt af det nære samarbejde med Peter Mering de seneste fem år. Samarbejdet fortsætter da også, nu blot med Mering på deltid grundet helbredsproblemer:

»Det er meget vigtigt for os, at Peter Mering bliver ved med at lægge nogle af sine kræfter i Danica Ejendomsselskab. Han er en person med høj energi og stor arbejdsiver, og vi er virkelig taknemmelige for, at han fortsat er en del af teamet. Det er et stort ansvar, jeg har fået overdraget fra ham, og jeg er meget bevidst om og har dyb respekt for det faktum, at jeg sidder med folks pensionsopsparinger og investeringer,« siger André Scharf.