Satair-chefer får 41 mio. kr.

I forbindelse med et salg til flykoncernen Airbus vil Satair-ledelsen kunne trække gevinsten hjem på optionsordninger. Men der er ingen bonus.

Administrerende direktør i Satair, John Stær. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarke Ørsted
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ledelsen i Satair får samlet 41 mio. kr. til deling, hvis det lykkes Airbus at overtage den danske flyreservedelskoncern. Det fremgår af det materiale, som Satair har offentliggjort i forbindelse med Airbus' købstilbud.

Det er Satairs udestående warrants, som til tilbudskursen har en værdi af 41 mio. kr. Direktionens andel - der er på tre personer - er 26,3 mio. kr. før skat, oplyses det.

Der er intet særligt bonusprogram til direktionen eller ledergruppen ved et salg.

Til gengæld har direktion og visse ledende medarbejdere en "change og control"-klausul i deres ansættelseskontrakter, som kan udløses ved et ejerskifte. Bestyrelsesformand N.E. Nielsen oplyser, at det for den administrerende direktørs vedkommende drejer sig om to års løn.

Direktør John Stær har dog allere ytret, at han håber, at der også fremover vil være plads til ham på direktionsgangen i Satair - uanset ejerforholdet.

Derudover kan bestyrelsesmedlemmer og ledende medarbejdere tjene på deres egen beholdning. Ca. to procent af Satair-aktierne er i dag i deres hænder.For N.E. Nielsens vedkommende fremgår det af Satairs seneste årsregnskab, at han har aktier for lige knap én million kroner.

Satairs aktiekurs er i dagens løb steget knap 22 procent. Købstilbuddet fra Airbus-ejerne er kurs 580, hvilket er 23 procent over tirsdagens lukkekurs.