Satair-chef om købstilbud: Et perfect fit

John Stær, der er direktør i opkøbsaktuelle Satair, er fuld ud tilfreds med udsigten til at komme under Airbus' vinger.

Administrerende direktør i Satair, John Stær. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarke Ørsted
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Direktøren for Satair, John Stær, er en tilfreds mand onsdag morgen, efter at EADS-selskabet Airbus har afgivet købstilbud på Satair. Det siger han til Ritzau Finans.

Airbus var en blandt flere købere, der var med i opløbet.

- Der har været pæn interesse for at købe os. Til sidst var der 4-5, der var meget interesseret. Heriblandt Airbus, oplyser direktøren.

Airbus som køber kan ikke fås bedre ifølge direktørens vurdering.

- Airbus er en industriel spiller. En stor del af de produkter, vi sælger, sidder på deres fly. Airbus har desuden en forrentning, der minder om vores. Nu ser de os, som en katalysator for at drive vækst i det område hurtigere igennem. Det er totalt "perfect fit" for selskabet og vores medarbejdere, vurderer John Stær.

Prisen kan han ikke mange kommentarer på. Det tilkommer formanden for selskabet N.E. Nielsen at udtale sig om det. John Stær siger dog:

- Jeg synes det er en flot pris, og man kan da sige, vi i hvert fald har skabt værdi for vore aktionærer.

Budprisen på 580 kr. pr. aktie svarer til en præmie på 23 pct. i forhold til slutkursen tirsdag, og til en præmie på 66 pct. i forhold til kursen før, der begyndte at løbe rygter om, at Satair var udsat for købsinteresse.

Direktøren vurderer slutteligt, at et salg til Airbus giver Satair mulighed for at udvikle sin forretning bedre, end selskabet selv havde mulighed for alene.

Satair skal fortsætte som et datterselskab, og med den samme ledelse. John Stær oplyser til Ritzau Finans, at han er interesseret i at fortsætte som direktør.