Sat på hold af Skat

Pinebænk. Ingeniør har ventet siden 2003 på at få svar fra Skat på et akkordforslag. Først sagde Skat ja, men siden nej. I mellemtiden er han gået konkurs.

Konflikter med en kunde og et indbrud var nok til at slå det 20 mand store ingeniørfirma ud af økonomisk kurs i 2003.

Banken lukkede kreditten og firmaet gik i betalingsstandsning.

Der blev lavet et oplæg til en frivillig ordning (akkord) med kreditorerne om at betale et mindre beløb. Men nu, tre år efter, har Skat har endnu ikke svaret. I mellemtiden er ejeren, der gerne vil være anonym, gået konkurs.

- Jeg føler, at min sag er ved at blive trukket i langdrag, og det på trods af at jeg er i stand til at indgå i en tvangsakkord med 26 procent i dividende, siger ejeren til ErhvervsBladet. Der er ellers med de nye regler fra 2005 mulighed for, at Skat i dag kan sige ja til dividender på helt ned til 10 procent af gælden.

- Det er meget problematisk, for alle mine midler forsvinder til renter. Sagen har under hele forløbet være ude af min kontrol, og jeg har heller ikke indflydelse på, hvornår sagen slutter, siger ejeren, der er uddannet ingeniør.

Han er samtidig chokeret over, at Skat kan få lov at fortryde sin accept af forslaget. Han får først en mundtlig accept i 2003, men siden (efter hans konkurs) i 2006 får han nej af en ny sagsbehandler.

Hos Skats centrale inddrivelsesmyndighed fortæller specialkonsulent Allan Caspersen, at der ikke er noget øvre loft for, hvor længe Skat må være for at tage stilling til et akkordforslag.

- Desuden er det jo sikrest, at man får en skriftlig accept fra os, når man søger frivillig akkord, siger han.