Sass vil styrke markedet for erhvervsobligationer

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) venter inden udgangen af året at få vedtaget et lovforslag, der skal bidrage til at styrke markedet for erhvervsobligationer.

Det sagde han under en tale på Finansrådets årsmøde mandag.

Lovforslaget gør det muligt dels at anvende repræsentanter i forbindelse med obligationsudstedelse og dels at udstede obligationer med sikkerhed i en pulje af erhvervslån - også kaldet sekuritisering.

»Muligheden for at anvende repræsentanter kan bidrage til den positive udvikling, som vi har set på markedet for erhvervsobligationer udstedt fra enkeltvirksomheder. Et styrket marked for erhvervsobligationer vil være en fordel for både pengeinstitutter og virksomheder. Virksomhederne kan få en alternativ langsigtet finansiering, og pengeinstitutterne kan hjælpe virksomhederne med adgang til finansiering uden at skulle holde yderligere kapital,« sagde Henrik Sass Larsen.

Han tilføjede, at yderligere anvendelse af obligationsudstedelse også kan bidrage til at skabe plads på bankernes balancer til yderligere udlån til små- og mellemstore virksomheder.