Sass Larsen vil have vækst i landbruget

Den nye erhvervs- og vækstminister betragter landbrugets problemer som en af sine største opgaver.

Foto: Mikkel Jezequel
Landets nye erhvervs- og vækstminister, Henrik Sass Larsen (S), ønsker at få skabt vækst i det danske landbrug. Derfor vil han som det første gå i gang med at undersøge, hvordan regeringen kan hjælpe det gældsplagede erhverv, så det kanvokse og skabe flere arbejdspladser, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

»Det har førsteprioritet for mig. Derfor vil jeg nu invitere landbrugets og fødevarevirksomhedernes brancheorganisationer til en dialog om, hvad vi kan gøre for at hjælpe med at skabe en vækstdagsorden i branchen,« siger Henrik Sass Larsen til avisen.

Han understreger, at han ikke overvejer gældssanering til landbruget, men omvendt afviser han ikke, at man kunne overveje at indføre landbrugets svar på de nødlidende bankers Finansiel Stabilitet, hvor man så kan placere nogle af de landbrug, som ikke kan overleve.

»Vi skal have gjort noget ved gælden i landbruget, fordi den gør det svært at skabe vækst. Så lad os se, om vi ikke kan finde en løsning. Men den nøjagtige konstruktion må vi finde ud af sammen med branchen,« siger Henrik Sass Larsen til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Ministerens udmelding vækker begejstring i landbruget.

»Vi tager imod invitationen med stor glæde og ser frem til at diskutere en række løsningsmuligheder, som kan skabe vækst i erhvervet og samfundet uden at gå ud over miljøet,« siger administrerende direktør Søren Gade fra Landbrug & Fødevarer, der blandt andet peger på Landbrugets Finansieringsbank som en mulighed for at hjælpe erhvervet.