SAS vinterlukker seks ruter men åbner også nye

I det kommende vinterprogram 2017/18 vil SAS lukke seks ruter, der hidtil har været helårsruter.

-Arkiv- SE RITZAU SAS fløj 2, 4 millioner passagerer i april, en stigning på 2, 4 procent. Det viser de seneste trafiktal fra selskabet. - - - - Arkivfoto:SAS-underskud svinder takket være lav oliepris Lavere brændstofomkostninger er med til at sikre SAS et resultat før skat i 1. kvartal af det forskudte regnskabsår på minus 309 millioner svenske kroner.Se RB kl. 08.10 08/03/2016 Arkivfoto: ARKIVFOTO 2010 af SAS-fly- - Se RB 16/12 2015 08.14. SAS er fortsat i modvind men kunne for 2014/15 præsentere et pænt overskud.(Foto: Steffen Ortmann/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Steffen Ortmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver branchesitet Check-In.

I alt vil SAS vinterlukke seks ruter, hvoraf en af disse ruter udgår fra Københavns Lufthavn. Det er ruten til Newcastle, der i øjeblikket opereres med fem ugentlige afgange, der kommer til at blive indstillet fra den 29. oktober og frem til den 24. marts 2018.

Vinterlukningerne kommer også til at gå ud over nogle af de sydeuropæiske destinationer.

Ruten fra Oslo til Rom vil blive indstillet. Det samme er tilfældet for Trondheim-Alicante samt Gøteborg til Palma de Mallorca.

Fra Oslo lukker ruten til Tallinn i Estland ned. Det bliver heller ikke muligt at flyve direkte fra Stockholm til Gdansk i det kommende vinterprogram.

- Vi ser løbende over vores tilbud til vores kunder og justerer også vore ruter, så det passer til efterspørgslen. Derfor åbner vi også en række nye destinationer i vinterprogrammet, siger pressechef Mariam Skovfoged fra SAS til Check-In.

SAS åbner dog også nye ruter i det kommende vinterprogram 2017/18, oplyser Check-In.

Fra Stockholm vil SAS flyve til Miami samt til Funchal på Madeira, Chambéry og Eilat, mens flyselskabet fra København forsøger sig med Tromsø, Fuerteventura og Tenerife. Herudover får Helsinki Lufthavn en helårsrute til Malaga.

/ritzau/FINANS