SAS vil have mere plads i Københavns Lufthavn

SAS Danmark tager med åbne arme mod en invitation fra Københavns Lufthavn til et strategimøde om fremtiden. Og der er allerede en klar dagsorden fra det skandinaviske flyselskabs danske datter.

"Det hilser vi velkomment. Vi oplever positive vinde omkring samarbejdet mellem luftfartsselskaberne og lufthavnen. Der er ingen tvivl om, at det selvfølgelig er vores dagsorden at få en smidigere lufthavn og få mere plads," siger SAS Danmarks administrerende direktør, Susanne Larsen, til Ritzau.

"Vi har jo cirka 50 procent af passagerne, der går igennem lufthavnen, så vi vil gerne have det hurtigere og smidigere og få områder, så man ikke skal bevæge sig fra A til C. Det er områder, vi gerne vil kigge på," siger hun.

SAS Danmark oplever i dag, at der er for lidt plads på de store rejsedage.

"Vi har jo sagt, at der på de store rejsedage er kapacitetsproblemer. Det erkender lufthavnen jo også," siger Susanne Larsen.

SAS Danmark prøver også selv at få det hele til at gå lidt lettere for kunderne. I dette efterår skal der for alvor gang i hurtigere indtjekning.

"Fra efteråret skal det for alvor blive virksomt, at man kan tjekke ind hjemmefra eller tjekke ind på sin mobiltelefon. Vi indfører nu, at vi automatisk giver dig et sæde, hvis du ikke er tjekket ind fire timer før afrejse. Så kan du få lavet det om i lufthavnen, hvis du ikke er tilfreds," siger hun.
/ritzau/