SAS vil af med dyrt personale

Om godt ti dage kan hundredvis af stewarder og stewardesser tage imod en gylden fratrædelsesordning i SAS.

Den såkaldte lokalaftale giver medarbejdere, der har arbejdet hos SAS i syv år eller mere, penge med i lommen, hvis de vælger at sige op. Fold sammen
Læs mere
Foto: Steffen Ortmann

Den såkaldte lokalaftale giver medarbejdere, der har arbejdet hos SAS i syv år eller mere, penge med i lommen, hvis de vælger at sige op.

Det skriver Børsen.

»Hvis de rigtige i kabinepersonalegruppen stopper, vil det være godt for SAS. Især hvis det samtidig kan lade sig gøre at få nye folk ind med gode kompetencer til billigere priser. Man skal huske ikke at lave en fratrædelsesordning for attraktiv, da man så kan risikere at miste for mange af de rigtige med store kompetencer,« siger senioranalytiker i Sydbank Jacob Pedersen til Børsen.

Lokalaftalen blev suspenderet før de afgørende forhandlinger i november sidste år med det flyvende personale, men man ophævede suspensionen i foråret med beskeden om, at den lukrative aftale ville blive bragt til ophør med virkning fra 31. marts 2014.

Formanden for det danske kabinepersonale, Helge Thuesen, anslår, at op mod 130 ansatte vil tage imod fratrædelsesordningen, skriver avisen.