SAS udvider voldsomt på sommerruter

Ud over de meget omtalte 45 nye ruter satser SAS også på kraftigt at udvide dækningen af flere eksisterende destinationer.

Flere populære sommerdestinationer får langt flere ugentlige SAS-afgange næste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjoern Vejloe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SAS har fået stor opmærksomhed omkring åbningen af 45 nye ruter næste år. Heraf bliver fire helårsruter og seks sommerruter fra København. Men de mange nye ruter er ikke det eneste offensive tiltag, som det skandinaviske luftfartsselskab har planlagt. Det skriver branchesitet Check-in.

Således er der også oprustning på en række eksisterende ruter til Syd- og Østeuropa samt Israel på plakaten hos selskabet, som for bare få uger siden, ifølge sine ejere, stod og stirrede ned i afgrunden med konkurstruslen hængende over hovedet.

10 ruter fra København får i sommerhøjsæsonen fra slutningen af juni og starten af juli til slutningen af august øget frekvens.

Der er ifølge Check-in tale om:

De tre spanske destinationer Alicante, Malaga og Palma der får antallet af ugentlige flyvninger øget fra henholdsvis 1, 1 og 3 ugentlige flyvninger i forårsmånederne til henholdsvis 4, 7 og 7.

De frankofile kan glæde sig over at SAS fra 1. juli vil flyve fra København til Nice 15 gange om ugen mod 11 gange i foråret og efteråret.

Det bliver muligt at komme til Rom med SAS 12 gange om ugen.

Kunne man hellere tænke sig at støtte de nødlidende grækere og se Akropolis, så vil der fra 30. juni være 11 ugentlige SAS-flyvninger til Athen, ligesom det syv gange om ugen bliver muligt at flyve til den kroatiske by Split.

Den serbiske by Pristina og den rumænske by Bukarest kan fra starten af juli nås henholdsvis fem og seks gange om ugen fra København med SAS.

Endelig øger SAS frekvensen på sin rute til Tel Aviv, som åbnede i juni i år. Fra 1. juli bliver det muligt at komme til den israelske storby fire gange om ugen mod tre gange i dag