SAS udvider samarbejdet med American Airlines

SAS har besluttet sig for at udvide samarbejdet med to selskaber på den anden side af Atlanten, American Airlines og Virgin America.

I slutningen af maj blev SAS udelukket fra det transatlantiske rutesamarbejde "Atlantic Plus Plus", der har Lufthansa, United og Air Canada som de bærende kræfter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver branchesitet Check-in.dk.

Det betyder, at Virgin America er SAS' nye partnerselskab på de amerikanske indenrigsruter, mens der etableres et prissamarbejde med American Airlines på de såkaldte "open fares". Og så indebærer samarbejdet med de to selskaber, at SAS også vil tilbyde såkaldte "closed fares", der er specialpriser for rejsebureauer, touroperatører og større virksomheder.

I slutningen af maj blev SAS udelukket fra det transatlantiske rutesamarbejde "Atlantic Plus Plus", der har Lufthansa, United og Air Canada som de bærende kræfter.

SAS flyver til New York-Newark, Washington, Chicago og San Francisco. Virgin America har sin hub i San Francisco, og derfor kan det nye samarbejde understøtte vestkyst-ruten, mens samarbejdet med American Airlines primært skal styrke trafikken til og fra Chicago O'Hare International Airport, skriver Check-in.

Star Alliance-partneren United Airlines indgår allerede i dag som en vigtig samarbejdspartner på SAS-ruterne til og fra New York, Washington og San Francisco.

/ritzau/FINANS