SAS tvunget til nye aflysninger på grund af pilotmangel

Det skandinaviske luftfartsselskab SAS ser sig nødsaget til at aflyse af lidt flere end 250 flyafgange i starten af det nye år på grund af pilotmangel.

Foto: Henning Bagger. Det skandinaviske luftfartsselskab SAS ser sig nødsaget til at aflyse af lidt flere end 250 flyafgange i starten af det nye år på grund af pilotmangel.
Læs mere
Fold sammen

Samtlige af selskabets aflysninger finder sted på ruter, som betjenes af Cimbers CRJ900-fly.

Det skriver branchesitet Check-In.

- Det er korrekt, at vi kommer til at aflyse lidt over 250 afgange primært i februar. Det skyldes planlægnings- og ressourcemæssige årsager, som også var tilfældet i begyndelsen af november, siger SAS' pressechef, Trine Kromann-Mikkelsen, til branchesitet.

Aflysningerne rammer hovedsageligt ruterne fra København til Hamborg, Palanga, Vilnius og Wroclaw, mens også ruterne til Düsseldorf og Trondheim bliver påvirket i form af ændringer i fartplanen.

Tilbage i november blev SAS også nødt til at aflyse afgange, da selskabet var ramt af en kombination af planlægningsvanskeligheder og pilotmanglen. I alt aflyste selskabet dengang 34 planlagte afgange.

Omtrent samtidig meddelte selskabet, at det vil ansætte 500 nye stewardesser og 200 nye piloter, desuden skal omkring 400 af SAS' nuværende piloter omskoles.

Også det finske flyselskab Finnair melder sig nu klar til at ansætte i stor stil. Selskabet leder efter 400 nye piloter og kabineansatte. I forvejen har virksomheden for nylig ansat 200 piloter og stewardesser.

De nye ansatte skal primært operere på selskabets mellemdistancefly, skriver Check-In.