SAS-topchef: Svært at forsvare sig mod makroøkonomisk udvikling

SAS formåede at løfte sin omsætning i årets tredje kvartal, men til topchef Rickard Gustafsons ærgrelse fulgte driftsresultatet ikke med.

Arkivfoto. SAS formåede at løfte sin omsætning i årets tredje kvartal, men til topchef Rickard Gustafsons ærgrelse fulgte driftsresultatet ikke med. Fold sammen
Læs mere
Foto: Fredrik Persson/TT

Blandt andet udviklingen på valutamarkedet og højere brændstofpriser var med til at tynge resultatet, og det er ifølge topchefen svært at gardere sig mod, at den udvikling også får konsekvenser i årets fjerde kvartal.

»Det er svært at forsvare sig selv mod den makroøkonomiske udvikling, som er ude af vores hænder, men det er klart, at SAS skal fortsætte sin transformation og accelerere hastigheden af denne, for der er flere ting i den nære fremtid, som vil styrke vores konkurrencedygtighed.«

»Vi vil gå over mod en flåde med én type af fly, der vil forbedre vores udgifter betydeligt, der kan gøres mere inden for digitalisering og automatisering inden for dele af vores forretning, og vi kan bruge vores aktiver mere effektivt,« lyder det fra Rickard Gustafson.

SAS havde i maj, juni og juli en omsætning på 13,5 mia. svenske kr., hvilket er 1,8 pct. højere end samme periode af sidste år.

Indtjeningen før skat (EBT) skrumpede dog ind til 1,5 mia. svenske kr. fra 2 mia. svenske kr. samme måneder af 2018, hvilket også skyldes, at luftfartsselskabet i foråret havde en strejke blandt piloterne, som også varede ind i maj.

/ritzau/FINANS