SAS tager hul på søndag med nye aflysninger

25 flyafgange er aflyst fra morgenstunden af søndag, mens konflikten mellem SAS og kabinepersonalet går ind i sit tredje døgn.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lørdagens kaotiske scener fra Københavns Lufthavn kan meget vel blive gentaget søndag. SAS har fra morgenstunden søndag bebudet de første 25 aflysninger som følge af den personalekonflikt, der verserer mellem luftfartselskabet og kabinepersonalet. Fra strejken brød ud fredag og frem til søndag blev over 80 flyafgange aflyst, og Københavns Lufthavn var propfyldt med SAS-passagerer, der ventede på at få ombooket eller refunderet sine billetter.

De to stridende parter, SAS og kabinepersonalets fagforening CAU (Cabin Attendants Union), synes ikke at være kommet tættere på en løsning i løbet af natten. Parterne kæmpede åbenlyst en krig på ord på lørdag, hvor de hver især længe fastholdt, at den anden part havde serveretten og pligten til at genoptage forhandlingerne.

Lørdag eftermiddag meddelte SAS så, at parterne var nået til enighed om at genoptage arbejde, men den glæde blev kortvarig: Kort efter meddelte CAU, at fagforeningens medlemmer, hvoraf mange opholdt sig til møde på Hotel Hilton søndag, afviste at genoptage arbejdet, før der lå en færdig overenskomst.

Konflikten er opstået efter, at SAS har meddelt, at 137 medarbejdere vil blive overflyttet til det nyerhvervede datterselskab, Cimber. Medarbejderne frygter, at de vil få en ringere overenskomst i det nye selskab. Onsdag brød forhandlingerne mellem parterne sammen, og fredag udviklede et medlemsmøde i CAU sig til et fagligt møde, hvorefter arbejdet blev nedlagt.

SAS har oplyst, at man regner med at afvikle cirka halvdelen af sine afgange under den verserende konflikt.