SAS taber erstatningssag om forsinkelse

Flypassagerer har krav på erstatning når deres fly er forsinket. Det afgjorde byretten i Aalborg i dag da den dømte SAS til at betale erstatning til en advokat fra Aalborg som blev forsinket på en flyrejse til Nice.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver tv2nord.dk.

For lidt over et år siden blev Preben Bang Henriksen knap syv timer forsinket på en rejse til Nice. SAS nægtede efterfølgende at betale erstatning og det fik advokaten til at stævne SAS.

I byretten henviste han til en dom fra EU domstolen fra den 19. november 2009, den såkaldte "Sturgeon" dom, som siger at flypassagerer også har krav på erstatning hvis deres fly bliver forsinket.

SAS påpegede i retten, at EU domstolen ved Sturgeondommen, var gået ud over deres beføjelser ved at stramme bestemmelsen om, at flypassagerer har krav på erstatning hvis deres fly bliver aflyst, til også at gælde hvis deres fly kun er forsinket.

Retten i Aalborg valgte dog at følge Sturgeondommen og dømme SAS til at betale erstatning.

- Jeg håber at dommen betyder, at luftfartsselskaberne automatisk udbetaler de her penge, eller gør det hurtigere end de gør i dag. I dag er det jo sådan, at ressourcestærke personer med måske lidt pænere brevpapir, de får erstatning, men andre mennesker får tilbudt en ostemad, siger advokat Preben Bang Henriksen til tv2nord.dk.