SAS styrker omsætning og overskud

SAS lander et bedre 3. kvartal end sidste år. Trods pilotstrejke har SAS styrket sin omsætning og overskud efter skat marginalt.

ARKIVFOTO 2010 af SAS-fly- - Se RB 1/8 2016 06.00. Mandag har SAS eksisteret i 70 år. Selskabet kæmper med en abnorm prisudvikling, siger dansk koncerndirektør. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omsætningen stiger i SAS’ 3. kvartal til 11.133 millioner svenske kroner i forhold til 10.973 kroner i samme periode sidste år, og overskudsgraden ligger fortsat på 10,4 procent i det pressede skandinaviske selskab. Trods pilotstrejker blev overskuddet forbedret til 805 milioner svenske kroner efter skat mod 800 millioner sidste år.

Det skyldes blandt andet en passagerfremgang og lavere brændstofpriser. At effekten på indtjeningen ikke blev større, kan tilskrives valutaeksponering, påpeger Rickard Gustafson, der er CEO i SAS.

Mellem maj og juli fragtede SAS 8.090.000 passagerer. En betydelig fremgang i forhold til de 7.789.000, der fløj i samme periode sidste år.

SAS har ellers ikke været et populært selskab blandt investorerne i år. I sommer fejrede SAS, at selskabet har været på vingerne i 70 år, festen bliver spoleret af, at SAS-aktien har tabt 20,49 procent af sin værdi alene i 2016 og er især presset af en overkapacitet af fly på markedet og priskonkurrence fra blandt andre Norske Norwegian.

I forbindelse med rengskabet, meddeler SAS, at virksomheden investerer en halv milliard svenske kroner i hurtigere WiFi og en opgradering af kabinen på kort- og mellemdistanceflåden.