SAS-strejke: Aflysning på aflysning i Københavns lufthavn

Ikke-varslet strejke hos SAS' bagagehåndtering har bremset adskillige afgange og ankomster. SAS forventer, at medarbejderne genoptager arbejdet, men det er der intet, der tyder på.

Foto: Henning Bagger.
Læs mere
Fold sammen

Tirsdagens strejke i Københavns Lufthavn har bremset adskillige afgange og ankomster.

Kort før klokken 13 melder lufthavnen, at man har været nødt til at aflyse ti afgange med SAS. Det gælder flyene til blandt andet Bruxelles, London Heathrow, Stavanger, Oslo og Bergen. Flere andre afgange er forsinkede, og man beder passagerne afvente informationer.

Foreløbig er kun en enkelt ankomst aflyst, nemlig eftermiddagsflyene fra Bruxelles og Düsseldorf.

Det er de ansatte i SAS Ground Handling, der tirsdag morgen har valgt at nedlægge arbejdet og i stedet gå til fagligt møde. Gruppen omfatter medarbejdere, der håndterer bagagen og flyene på jorden.

Hos SAS betragter man strejken som en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse og forventer derfor, at medarbejderne genoptager jobbet hurtigst muligt. Der er dog foreløbig intet, der tyder på, at det vil ske.

Arbejdsnedlæggelsen drejer sig ifølge SAS' pressechef om den overenskomstaftale, der blev indgået i efteråret 2014, som parterne ellers blev enige om.