SAS-strejke afblæst

SAS har torsdag indgået aftale med de norske piloter i NSF, og strejken, der i dag gik ud over flyvninger fra henholdsvis fra København til Chicago, Beijing og Tokyo samt fra Oslo til Newark, er nu afblæst.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Syv dages pilotstrejker i SAS, der kom til at involvere 17 piloter, er overstået, efter at SAS torsdag indgik aftale med den norske pilotfagforening NSF.

SAS og de norske piloter har nu indgået en overenskomst, der gør det lettere for SAS at handle hurtigere i forhold til markedets efterspørgsel. De tre andre skandinaviske pilotforeninger, der har folk ansat hos SAS havde i forvejen indgået overenskomster med det pressede flyselskab.

»Til at begynde med vil jeg gerne undskylde over for de kunder, som er blevet ramt af strejken. Vi har nu indgået aftaler med alle fire pilot fagforeninger, der gør os i stand til at investere i fremtiden og fortsætte den positive udvikling. Forhandlingerne er også et bevis på, at vi sammen med pilotfagforeningerne har taget ansvar for at sikre skandinaviske job og en fremtid for piloter i SAS,« skriver SAS' koncernchef Rickard Gustafson i en pressemeddelelse.

De nye kollektive overenskomster gælder for 1 år og fra 1. april 2015.