SAS stopper for salg af rejser til Beijing og Shanghai – men flyver stadig til Kina

Selv om flyselskaber verden over har indstillet flyafgange til og fra Kina, flyver danske SAS fortsat til Kina, mens SAS »overvåger situationen nøje«. Dog er det ikke længere muligt at booke nye rejser til Shanghai og Beijing.

 
Den dødbringende coronavirus spreder sig hurtigt. Den er startet i byen Wuhan i Kina, som nu er lukket ned.

Mens den dødelige coronavirus fortsat breder sig, har den frygtede smitte fået en række flyselskaber til at aflyse afgange til og fra Kina – også selv om det koster selskaberne dyrt.

Mens det britiske flyselskab British Airways med øjeblikkelig virkning onsdag morgen aflyste alle rejser til og fra Kina, og tyske Lufthansa og flyselskabets partnere Swiss og Austrian Airlines fulgte onsdag aften trop, flyver SAS fortsat til og fra Kina. Dog har udviklingen medført, at det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at booke nye rejser til visse dele af Kina gennem det skandinaviske flyselskab.

»Vi har lukket for nye bookinger til Shanghai og Beijing, fordi situationen er usikker. Vi ønsker ikke at skabe unødvendige forventninger blandt vores kunder eller skabe uro gennem ombookinger,« siger Kristian de Place Gamborg Hansen, der er fungerende pressechef i SAS Danmark.

Onsdag aften oplyste SAS til Ritzau, at man følger Udenrigsministeriets rejsevejledning, og at denne på nuværende tidspunkt ikke forhindrer rejser via selskabets ruter til Shanghai, Beijing og Hongkong. Alligevel har selskabet valgt at lukke for nye bookinger til to af destinationerne. Det er fortsat muligt at booke rejser til Hongkong.

SAS har derudover tilbudt sine kunder at ombooke alle rejser til Kina frem til 23. februar.

Overvåger situationen nøje

Udbruddet af den potentielt dødelige coronavirus har især ramt den centrale Hubei-provins, men har dog også spredt sig til store dele af verden.

I Europa er der nu konstateret smittede i Tyskland, Frankrig og Finland. Officielt er der på verdensplan næsten 7.800 smittede, mens 170 har mistet livet.

Til spørgsmålet om, hvilke tanker SAS har gjort sig om muligheden for, at selskabets rejsende kan bære virus med sig, idet SAS ikke vælger at følge sine kollegers eksempel og aflyse rejser til Kina, understreger Kristian de Place Gamborg Hansen, at SAS følger de officielle anvisninger.

»Vi følger de skandinaviske myndigheders anbefalinger, og vi følger situationen tæt,« siger Kristian de Place Gamborg Hansen.

SAS oplyste også i går, at selskabet rådfører sig med eksperter og følger deres anvisninger såvel som anbefalinger fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO).

Andre flyselskaber har suspenderet dele af deres aktiviteter i Kina, og det gælder blandt andet finske Finnair, der ifølge CNBC onsdag besluttede at suspendere visse ruter til Kina. Suspenderingen gælder frem til slutningen af marts, og den gælder fem ugentlige flyvninger til Nanjing og lufthavnen Beijing Daxing.

Air France-KLM har også valgt at aflyse sine afgange til Wuhan i Kina.

Onsdag lød meldingen, at man i USA overvejer et midlertidigt flyveforbud for at mindske risikoen for smitte. United Airlines i USA har dog allerede valgt at indstille ruter til Hongkong, Beijing og Shanghai, mens American Airlines har aflyst alle flyvninger fra Los Angeles til Shanghai og Beijing på grund af et »betydeligt fald i efterspørgslen«.

De amerikanske myndigheder overvejer i øvrigt også en række andre tiltag for at forhindre virussen i at brede sig.