SAS-spareplan rammer danskere hårdest

Den nye spareplan, som SAS fremlagde ved sit halvårsregbskab onsdag, kommer til at gå hårdest ud over de danske ansatte, det fortæller Vicekoncernchef John Dueholm.

Foto: Erik Refner. SAS' koncernchef Mats Jansson (tv.) og vicekoncernchef John Dueholm.
Læs mere
Fold sammen
Spareplanen, som er på 2 mia. skr., skal primært implementeres ved at sænke løn- og pensionsomkostninger med 10-20 pct.. Spareplanen sker for at sænke gabet mellem SAS og konkurrenterne, som i løn ligger ca. 20 pct. lavere ifølge SAS.

- Planen skal sikre, at alle ansatte er konkurrencedygtige på omkostningssiden, og det betyder også, at dem, der har det største gab, kommer til at yde mest, siger John Dueholm.

Selvom de 10-20 pct. er langt højere end de 7 pct., som det danske kabinepersonale har tilbudt at gå ned i løn, så mener John Dueholm ikke, at planen er umulig.

- Når jeg møder personalet, så er de klar over, at vi er midt i en krise. Vi er enige om, at virkeligheden er svær, og det er et vigtigt udgangspunkt for forhandlingerne. Og så er planen simpelthen nødvendig, hvis der også skal være et SAS i fremtiden, fortæller John Dueholm til RB-Børsen.

Der er endnu ikke fastsat nogen deadline for effektueringen af spareplanen, men ifølge John Dueholm er det vigtigt, at det kommer til at gå hurtigt.

Han fortæller, at forhandlingerne kommer til at foregå¨på et kollektivt plan med de ansatte, hvis nuværende kontrakt udløber til marts 2010.

RB-Børsen