SAS ser dyrere billetter på grund af ekstra brændstofregning

Ifølge SAS vil udgiften til brændstof stige markant og kan komme til at koste selskabet mellem 1,5 til 2 mia. svenske kroner. Derfor siger SAS nu, at det er forbrugerne, der kommer til at kompensere for dele af ekstraregningen.

Foto: Vibeke Toft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Dagbladet Børsen.

I selskabets regnskab for tredje kvartal, der blev offentliggjort i fredags, fremlagde SAS planerne om, at flypassagerne kommer til at betale for de stigende brændstofudgifter i de kommende år.

- Så markante stigninger i branchens udgifter vil også betyde justeringer af priser for hele branchen, siger koncerndirektør i SAS, Lars Sandahl Sørensen, til Børsen.

SAS arbejder på at reducere sine omkostninger og har oprettet et spareprogram, der skal reducere omkostningerne med op mod 3 mia. svenske kroner frem mod 2020. Der regnes med, at selskabet kan spare 700 mio. svenske kroner i år, siger Lars Sandahl Sørensen.

Men ifølge direktøren er spareplanen ikke nok til at dække den store ekstraregning.

I sit regnskab gør SAS det klart, at konkurrencesituationen i industrien er ekstremt hård, og derfor er selskabet nødsaget til at indregne kundernes reaktion på prisstigningerne. Yderligere skriver selskabet, at de er nødt til at holde øje med konkurrenterne, og om de vælger at ignorere de stigende udgifter for at få en større markedsandel.

SAS kan endnu ikke sige, hvor meget der skal hentes via højere prisstigninger, siger Lars Sandahl Sørensen til Børsen.