SAS satser på én million USA-passagerer

Ny rute til veskysten og nye afgange til New York skal bringe det samlede passagertal over den magiske grænse for det skandinaviske luftfartsselskab.

Foto: SCANPIX
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SAS' nye ruter på tværs af Atlanten går strygende, og selskabets nye rute til San Francisco har allerede solgt 25 pct. af billetterne i sommerferien. Det siger Simon Pauck Hansen, der er vice president i SAS, ifølge check-in.dk.

San Francisco-ruten, der åbner til april, har solgt 25.000 billetter, og SAS venter, at ruten kommer til at trække 130.000 passagerer årligt. Derudover regner SAS med, at tre ekstra, ugentlige afgange til New York vil bidrage med 50.000 passagerer til de nuværende 820.000 årlige, transatlantiske passagerer. Og det giver samlet over 1 mio. passagerer fra Skandinavien til USA om året.

Det betyder desuden, at SAS vil stå for at transportere hver tredje skandinav til USA, og SAS regner stærkt med, at markedsandelen på 15 pct. til San Francisco bliver øget til 45 pct. på sigt.

- Det er gået rigtigt godt i de seneste år med en god lønsomhed i ruterne, og vi ser meget fortrøstningsfuldt på fremtiden med tilføjelsen af San Francisco til rutenetværket. Vores prognoser viser, at den samlede trafik fra Skandinavien til USA vil vokse til fire millioner passagerer i 2020, og vi satser på at tage en god del af den vækst, siger Simon Pauck Hansen ifølge check-in.dk.