SAS satser halv milliard på aarhusiansk offensiv

Det skandinaviske flyselskab SAS vil åbne en lang række nye ruter og flere daglige afgange ud af Aarhus Lufthavn.

Foto: Jens Thaysen. SAS investerer nu en halv milliard kroner i en lang række nye ruter ud af Aarhus Lufthavn.
Læs mere
Fold sammen

Aarhus kan snart se frem til en del mere flytrafik. For SAS vil ifølge finans.dk satse en god portion penge på en offensiv ud fra Aarhus Lufthavn.

Mere præcist vil det skandinaviske flyselskab bruge 450 millioner kroner på at åbne en lang række nye ruter i det løbet af det kommende år og samtidig skrue op for antallet af daglige indenrigsafgange. Antallet af afgange øges med 25 pct., så der fremover bliver 10 daglige afgange i stedet for de nuværende otte afgange. Selskabet regner med, at det kan skabe omkring 200 nye arbejdspladser.

»Vi investerer ekstra 150 mio. kr. årligt i at skabe et bedre netværk fra Aarhus Lufthavn, og der er lavet en aftale for en treårig periode fra april næste år. Vi er overbeviste om, at der er et stort kundegrundlag for offensiven,« siger Lars Sandahl Sørensen, koncerndirektør i SAS, til finans.dk.

Fra foråret 2018 vil luftfartsselskabet åbne både helårsruter til destinationer i Nordeuropa samt sommerruter og sæsonflyvninger til populære feriemål i det sydlige Europa. Hos Aarhus Lufthavn er det ifølge finans.dk forventningen, at samarbejdet med SAS vil øge passagertallet med minimum 50 pct., hvilket vil medføre mindst 200.000 ekstra passagerer om året. Navnene på de nye ruter offentliggøres torsdag.