SAS sælger yderligere en rettighed i Heathrow

Det er til Turkish Airlines, der overtager en eftermiddags ankomst- og afgang fra SAS i begyndelsen af vintertrafik-programmet 25. oktober 2015.

Foto: JUSTIN TALLIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SAS har solgt endnu en start- og landingsrettighed (slots-par, red) i London Heathrow. Det er til Turkish Airlines, der overtager en eftermiddags ankomst- og afgang fra SAS i begyndelsen af vintertrafik-programmet 25. oktober 2015.

Transaktionen vil give SAS en positiv indtjeningseffekt på 22 mio. dollar med regnskabseffekt i andet kvartal 2015, oplyser SAS.

- Som en del af at skabe en balance mellem frekvenser og kapacitet i løbet af dagen, og efter overdragelsen af et morgen slots-par tidligere i februar 2015, har SAS indgået en anden slots-par transaktion, fremgår det af meddelelsen fra SAS.

SAS vil herefter have 19 daglige slots-par i London Heathrow, og det vil dermed være det femtestørste luftfartsselskab, der opererer i lufthavnen målt på ugentlige afgange.

- Efter denne transaktion har SAS ikke planer om at reducere sin portefølje af slots, skriver SAS og tilføjer, at det overvejer brug af andre lufthavne i London-regionen.

Det slots-par, som SAS oplyste om overdragelse af i starten af februar, gav luftfartsselskabet en positiv resultateffekt på 60 mio. dollar.