SAS sælger Blue1 og indgår samarbejde med Cityjet

SAS indgår nu et samarbejde med Cityjet om regionale jetflyvninger. Samtidig sælger SAS sit finske datterselskab Blue1 til Cityjet.

Foto: ERIK REFNER

Salget vil have marginal påvirkning på flyselskabets resultat før skat og finansposter, mens resultatet efter skat i fjerde kvartal af 2014/15 påvirkes negativt med 90 mio. svenske kr. som følge af færre nedskrivninger, oplyser selskabet.

Beslutningen kommer, efter branchemagasinet Check-In i august skrev, at SAS overvejede at gøre Blue1 til en selvstændig operatør af regionale jetfly, der kan fragte mellem 80 og 100 personer. Dette kunne dog ikke gøres uden en partner, da SAS i marts overførte 12 Bombardier CRJ-900 fly til Cimber og dermed ikke længere rådede over regionale jetfly.

Med aftalen lejer SAS otte nye Bombardier CRJ900 fly hos Cityjet på en såkaldt "wet lease".

- Vi ser frem til at arbejde sammen med Cityjet om en yderligere udvidelse af vores regionale netværk og derved styrke SAS' tilbud til de hyppigt rejsende. De otte helt nye CRJ900 fly fra Cityjet vil give os en effektiv og fleksibel produktion af regionale flyvninger, som vil komplementere SAS' produktion på de større trafikstrømme, siger administrerende direktør i SAS Rickard Gustafson.

Salget og aftalen med Cityjet ventes at øge omkostningseffektiviteten og SAS' fleksibilitet, hedder det i meddelelsen.