SAS risikerer store udgifter til pensionsforpligtelser

SAS vurderes af norsk professor i pension og revision Finn Kinserdal for at lægge for få penge til side i pension til de ansatte, som følge af, at selskabet har sat for høj en rente til beregning af fremtidige pensionsforpligtelser.

SAS vurderes af norsk professor i pension og revision Finn Kinserdal for at lægge for få penge til side i pension til de ansatte, som følge af, at selskabet har sat for høj en rente til beregning af fremtidige pensionsforpligtelser. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS BECH ANDERSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Det er min vurdering, at SAS har brugt en rente, der er mellem 0,5 og 1 procentpoint højere end normen svarende til en merudgift på 1,7 mia. svenske kroner, siger Finn Kinserdal, der udover at være professor ved Norges Handelshøjskole også er partner i EY.

Det skriver Børsen.

Kinserdal har brugt SAS' egne beregninger til vurderingen og forudser, at det kan betyde, at selskabet vil være nødt til at bruge dets egenkapital for at kompensere for den potentielle merudgift til pensionsforpligtelser. I følge Kinserdal kan det blive en betydelig belastning for SAS, der i forvejen er økonomisk presset.

Finansdirektør i SAS Göran Jansson er ikke enig i, at den satte rente er for høj.

- SAS's parametre er blevet nøje gennemgået og drøftet med SAS' revisor, Pwc, som er enige med SAS' strategi, udtaler Jansson til Børsen.