SAS risikerer stor ekstraregning på stigende oliepris

De stigende oliepriser gør ondt på flyselskaberne.

SAS fly A340 på vej fra København til Tokyo, den 2. november 2017. Fold sammen
Læs mere
Foto: Vibeke Toft

Luftfartsselskabet SAS har udsigt til en merudgift på 400 mio. svenske kr. og mere i fremtiden, hvis de nuværende priser holder. Det skriver Jyllands-Posten.

Det seneste halve år er oliepriserne steget, og det går ud over flyselskaberne. Også Norwegian og andre flyselskaber er ramt, og det kan tvinge operatørerne til at hæve priserne på flybilletterne.

»De stigende oliepriser er rigtig dårligt nyt for flyselskaberne, og det kan komme til at gøre ondt. Der er masser af nye fly på vej til industrien, og de mange ekstra sæder skaber et konkurrencepræget miljø, hvor det er svært at hæve billetpriserne,« siger Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank, til Jyllands-Posten.

Det skandinaviske flyselskab bliver dog først ramt med forsinkelse, da SAS har forsikret 70 pct. af brændstofleverancen i første halvår af regnskabsåret. Sidste år havde SAS udgifter til brændstof på 6,8 mia. svenske kr.

Ifølge aktieanalysechefen bliver lavprisflyselskaberne ramt hurtigere og hårdere end netværksselskaberne, da lavprisselskaberne prissikrer sig mindre og har en større andel af udgifter til brændstof.