SAS pønser på at omdøbe Cimber til Red 1

Red 1 kan meget vel være Cimbers nye navn. Udover at være navnet på det SAS-selskab, som formelt skal overtage Cimber, har SAS også sat sig på domænenavnet www.red1.dk.

SAS lader op til at give Cimber navnet Red 1. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Red 1. Det kan meget vel blive det nye navn, SAS vælger til Cimber.

Ifølge branchesiden Check-in, fremgår navnet af en anmeldelse fra SAS til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen om godkendelse af en fusion mellem Cimber A/S og Red 1 A/S, som altså er navnet på det SAS-selskab, der formelt har planer om at købe Cimber.

Men det er ikke det eneste, der indikerer, at det danske flyselskab kommer til at hedde Red 1. Check-in skriver, at SAS i sidste uge satte sig på domænenavnet www.red1.dk.

Hos SAS har man dog endnu ikke lagt sig fast på et fremtidigt navn for selskabet, lyder det fra pressechef Trine Kromann-Mikkelsen.

»Red 1 var en projekttitel, som vi arbejdede med i forbindelse med købet. På nuværende tidspunkt er der ingen strategiske beslutninger om navn for selskabet,« siger hun til Check-in. Hun erkender, at navnet er inspireret af det finske datterselskab Blue 1.

Cimber har siden 2004 fløjet for SAS, men sidste år i december købte SAS Cimber for 20 millioner kroner. Selskabet skal fungere som internt produktionsselskab for SAS - ligesom Blue 1 gør i dag.

Planen er at overflytte 12 CRJ-900 fly samt omkring 300 piloter og kabineansatte fra SAS til Red 1. Personalet skal ansættes på andre løn- og arbejdsvilkår end dem, som de arbejder under i SAS i dag. På den måde er øvelsen en del af SAS' spareplan, hvor omkostninger skal reduceres og selskabet skal gøres mindre kopleks.

I sidste uge meddelte SAS, at 100 kabineansatte flyttes over i Cimber.