SAS: Passagertrafikken steg i marts

SAS opnåede i marts en stigning i passagertrafikken på rutefly målt på antal fløjne passagerkilometer (RPK) på 4,5 pct. i forhold til samme måned i 2017.

SAS opnåede i marts en stigning i passagertrafikken på rutefly målt på antal fløjne passagerkilometer (RPK) på 4,5 pct. i forhold til samme måned i 2017.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Det viser SAS' egne tal for flytrafikken eksklusive charterflyvninger, der er offentliggjort mandag morgen.

Luftfartsselskabets sædekapacitet (ASK) faldt med 0,3 pct. i måneden, hvilket medførte en kabinefaktor (belægning) på 73,1 pct. Belægningsprocenten var 3,4 pct.point højere end i marts et år tidligere.

SAS transporterede 2,388 mio. passagerer i marts i rutefly, hvilket var 2,6 pct. færre end i samme måned året før. Samlet set var antallet af passagerer inklusive charter 2,449 mio., hvilket var et fald på 2,3 pct.

Den valutajusterede yield, der dækker over omsætningen per fløjet passagerkilometer, faldt med 3 pct. i marts.

SAS skriver i en pressemeddelelse, at man justerede sit program for at tilpasse det til kundernes behov i forbindelse med påskens tidlige placering i år. Det blev taget godt i mod og var årsag til højere trafikvolumen på internationale ruter og generelt højere kabinefaktorer, skriver selskabet.

»I marts afsluttede vi vinterprogrammet, som var præget af en succesfuld sæsontilpasning sammenlignet med sidste år. Vi går nu ind i en periode med højere volumener i sommerprogrammet, hvor vi åbner mere end 25 nye linjer,« siger Rickard Gustafson, koncernchef i SAS, i en pressemeddelelse.