SAS' passagertrafik steg markant i januar

SAS opnåede i januar en stigning i passagertrafikken målt på antal fløjne passagerkilometer (RPK) på 20,5 pct. i forhold til samme måned af 2016.

Foto: Jeppe Bjørn Vejlø. ARKIVFOTO 2012 af SAS-fly (Foto: Jeppe Bjørn Vejlø/Scanpix 2017)
Læs mere
Fold sammen

Det viser SAS' egne tal for flytrafikken eksklusive charterflyvninger, der er offentliggjort tirsdag formiddag.

Luftfartsselskabets sædekapacitet (ASK) steg med 11,3 pct. i måneden, hvilket medførte en kabinefaktor (belægning) på 69,0 pct. Belægningsprocenten var 5,3 pct.point højere end i januar et år tidligere.

SAS transporterede 1,93 mio. passagerer i januar, hvilket var 9,8 pct. flere end i samme måned året før.

Den valutajusterede yield, der dækker over omsætningen per fløjet passagerkilometer, faldt til gengæld med 11 pct. i januar og har dermed ramt historisk lave niveauer, oplyser SAS.

Og det kommer til at ramme indtjeningen i flyselskabets første kvartal 2016/17.

»Selv om efterspørgslen er voksende, er forretningsklimaet mere udfordrende med en yield på historisk lave niveauer. En af faktorerne bag den faldende yield er den introducerede luftfartsskat i Norge. Derudover er brændstofpriserne stigende sammenlignet med sidste år, kombineret med en ikke favorabel udvikling i dollar mod den svenske krone, som vil have en betydelig negativ effekt på SAS' indtjening i første kvartal af regnskabsåret 2016/17,« skriver SAS i en meddelelse.

Med trafiktallene for januar står det samtidig klart, at det norske lavprisflyselskab Norwegian nu er større end SAS målt på antallet af passagerer, hvis man sammenlægger tallene for de seneste 12 måneder.

Her har SAS transporteret 29,5 mio. passagerer, mens Norwegian har haft 29,7 mio. passagerer med om bord.