SAS-passagerer tager længere flyveture

Flyselskabet SAS har succes med at få flere passagerer på sine lange og mere profitable ruter viser nye tal.

SAS har held til at få flere langdistancepassagerer, hvilket er godt for økonomien. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skandinaviske flyselskab SAS har fløjet færre passagerer i juni. Det er ikke en dårlig nyhed, for SAS har gennemsnitligt fløjet hver passager længere. Og det er der flere penge i end at flyve korte, konkurrenceudsatte ruter.

Det viser de seneste trafiktal fra SAS.

Tallene viser, at antallet af passagerer faldt en smule i juni. Men målt på den samlede trafik - hvor mange kilometer man har fragtet passager i alt - steg trafikken med 7,9 procent.

Det dækker over en stigning i mængden af transporterede kilometer på interkontinentale ruter på 33,8 procent sammenlignet med samme tidspunkt sidste år.

Det vækker glæde hos topchef Rickard Gustafson.

»Det er glædeligt, at vi har rekordmange rejsende på de interkontinentale linjer, og at vores satsning på USA og Asien fortsat udvikler sig positivt.«

»Samtlige langdistanceflyvninger er nu blevet opgraderet med nyt kabineinteriør, som vi håber, at mange kunder vil glæde sig over fremover«, skriver han i en pressemeddelelse.

Udviklingen betyder dog stadig langt fra, at SAS er immun over for den hårde priskrig, der udspiller sig på de kortere ruter i Europa.

»Den intensiverede konkurrence og lavere brændstofpriser har sat indtjeningen under pres mere end ventet i 2016«, skriver SAS.

Derfor er omsætningen per udbudt sædekilometer faldet med otte procent i juni til 0,76 svenske kroner.