SAS-partner skærer dybt

En af SAS’ vigtigste allierede på det amerikanske marked – luftfartselskabet United Airlines – skærer nu ned på internationale ruter.

Foto: Steffen Ortmann. De internationale rutelukninger Washington-Beijing Denver-London og én ud af to daglige afgange mellem San Francisco og Tokyo er indtil videre lukket ned for hele vinterhalvåret.
Læs mere
Fold sammen
Verdens tredjestørste flyselskab – amerikanske United Airlines – skærer nu syv procent af sine internationale flyvninger væk. Selskabet, der beskæftiger omkring 56.000 ansatte og har 380 fly, er en vigtig strategisk partner for SAS i alliancesamarbejdet Star Alliance.

Beslutningen om at skære syv procent af kapaciteten på de internationale ruter væk kommer efter, at United i går kunne præsentere et tab per aktie i andet kvartal 2009 på cirka 11 kroner. Alligevel lykkedes det for United at undgå et samlet underskud, takke være engangsindtægter fra frasalg og gevinst på brændstofskontrakter.

Rammer Asien og London
Omsætningen i United faldt i andet kvartal 2009 med 25,2 procent til cirka 20 mia. kroner.

De internationale rutelukninger omfatter blandt andet ruten Washington-Beijing Denver-London og én ud af to daglige afgange mellem San Francisco og Tokyo. Ruterne er indtil videre lukket ned for hele vinterhalvåret.


Læs også:

SAS kan blive mere svensk

SAS må fyre piloter over 60

"Bjørnen sover i SAS"