SAS overvejer at flytte baser til udlandet

Selv om SAS præsterede et overskud i regnskabsåret 2015/16, ser selskabet sig stadig nødsaget til at finde yderligere besparelser.

SAS opnåede i 2015/16 et overskud på 1,431 milliarder svenske kroner før skat ud af en omsætning på 39,5 milliarder svenske kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Steffen Ortmann

Selv om SAS præsterede et overskud i regnskabsåret 2015/16, ser selskabet sig stadig nødsaget til at finde yderligere besparelser.

Derfor overvejer ledelsen at oprette baser uden for Skandinavien.

»For at hæve vores markedspotentiale må vi skabe de nødvendige forudsætninger for at konkurrere på lige vilkår med vores konkurrenter.«

»Derfor overvejer vi at ændre fokus for dele af vores produktion ved at oprette baser uden for Skandinavien,« skriver SAS' administrerende direktør, Rickard Gustafson, i årsregnskabet for 2015/16.

Flyselskaber som Norwegian og Ryanair har oprettet baser uden for deres hjemmeterritorium, hvilket har betydet, at man har kunnet ansætte personale til mere fordelagtige løn- og arbejdsvilkår.

SAS opnåede i 2015/16 et overskud på 1,431 milliarder svenske kroner før skat ud af en omsætning på 39,5 milliarder svenske kroner.

I forbindelse med regnskabet har ledelsen set et nyt sparemål for de kommende tre år.

Den hidtidige ambition om at finde 800 millioner svenske kroner på budgettet løftes nu til 1,5 milliarder svenske kroner.

»Som virksomhed er vi nødt til at skabe værdi for aktionærerne, hvis vi fortsat skal kunne investere i vores fremtid og være relevant for kunderne.«

»Derfor er det afgørende og eksistentielt for virksomheden, at vi forbedrer vores effektivitet,« skriver Rickard Gustafson videre i regnskabet.