SAS og Lufthansa slår op

SAS-koncernen dropper per 1. juni 2013 joint-venture samarbejdet med Lufthansa-gruppen.

SAS og Lufthansa er fortsat i samarbejde via blandt andet Star Alliance, men det tættere joint venture bliver ophævet. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHAN NILSSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Begge parter vil fortsat være en del af Star Alliance-gruppen, og code-share samarbejdet vil også fortsætte. Det oplyser SAS i en pressemeddelelse fredag.

»SAS og Lufthansa har haft et uforandret samarbejde siden 1995. I mellemtiden er markedsforudsætningerne og konkurrencesituationen blevet ændret. Eksempelvis har Lufthansa besluttet at overføre al europæisk trafik, som ikke er via Frankfurt og München, til sit datterselskab Germanwings, og det indebærer en helt ny forretningsmodel,« skriver SAS.

Koncernen påpeger, at joint-venture modellen i sin nuværende form ikke længere er »fuldt kompatibel med begge parters kommercielle interesser,« fremgår det af pressemeddelelsen.

SAS understreger, at samarbejdet har været givende for begge parter siden indgåelsen i 1995, og at lounge-adgang og optjening af bonuspoint fortsat kommer til at fungere som vanligt.

»At vi nu vælger at afslutte joint-venture delen af samarbejdet er på baggrund af, at markedets forudsætninger har ændret sig. For vores kunder indebærer det dog ingen større forandringer, eftersom vi fortsat kommer til at have et omfattende code-share samarbejde,« siger Joakim Landholm, der er kommerciel chef for SAS.