SAS Norge dømt for industrispionage

Det skandinaviske flyselskab SAS, der i forvejen har rigeligt at se til med dets Dash 400-fly, blev tirsdag idømt en bøde på 3,9 millioner kroner for at have spioneret på konkurrenten Norwegian Airlines.

Dommen faldt over for datterselskabet SAS Norge ved Borgarting lagmannsret. Sagen handler om, at det tidligere SAS Braathens medarbejdere hentede fortrolige oplysninger om Norwegian i bookingsystemet Amadeus. I byretten i Asker og Bærum blev den rejste sag afvist, og det skuffer SAS Norge, at landsretten er nået til en anden konklusion.

"Vi er meget skuffede og overraskede over, at Borgarting lagmannsret kom til en anden konklusion end Asker og Bærum tingsret gjorde. Vi blev frikendt i tingsretten og mener ikke, at der er fremlagt noget bevis, som støtter tiltalen," udtaler SAS Norges administrerende direktør, Ola Strand.

SAS Norge vil studere dommen, før der tages stilling til en eventuel anke. Hele miseren opstod tilbage i 2001, hvor SAS Norge, der dengang hed Braathen, samarbejdede med Norwegian på ruten mellem Stavanger og Newcastle via bookingsystemet Amadeus. Da ruten blev nedlagt, fortsatte Braathen angiveligt med at bruge data fra Norwegian.

Sagen blev først rejst af det norske bagmandspoliti Økokrim, der ikke havde held med at få SAS dømt, og derefter blev den taget op i form af et civilt søgsmål fra Norwegian. Oprindeligt mente Økokrim, at Norwegian skulle have 7,8 millioner kroner i erstatning.

"Vi er tilfredse med, at retten har vurderet beviserne på samme måde som Økokrim," siger statsadvokat Elisabeth Roscher fra Økokrim til Dagens Næringsliv.
/ritzau/

(RB-Børsen)