SAS melder sig ind i Ryanairs borgmesterkamp

Ryanairs reaktion på overborgmester Frank Jensens (S) kritik af arbejdsforholdene i det irske luftfartsselskab får nu SAS til at reagere.

Foto: Thomas Lekfeldt

Det har vakt opsigt, at Københavns overborgmester Frank Jensen (S) i weekenden var ude med kritik af Ryanair og arbejdsforholdene i selskabet. Nu får Ryanairs respons konkurrenten SAS til at reagere.

Frank Jensens udtalelse om Ryanair er at finde i den nye Berlingske-single »Ryanair - Flyselskabet mange hader men alligevel flyver med« som også blev omtalt i Berlingske søndag. Her sidestiller Frank Jensen Ryanairs medarbejderforhold med social dumping og slår fast, at kommunens ansatte ikke må flyve med Ryanair i arbejdstiden.

Det fik Ryanairs kommunikationschef Ronan O'Keeffe til at undre sig over, om Frank Jensen så i stedet støtter skandinaviske SAS, som fyrer og skærer ned.

»Ryanair betyder vækst i turisme, trafik og arbejdspladser i Danmark på et tidspunkt, hvor SAS skærer i antallet af fly, lukker ruter, skærer i pensionerne, skærer i lønningerne og skærer i arbejdspladserne. Hvilken model støtter borgmester Jensen egentlig?« sagde Ronan O'Keeffe til Berlingske.

Det får nu SAS til at reagere. Pressechef Trine Kromann-Mikkelsen skriver i en mail til Berlingske om citaterne fra Ryanairs kommunikationschef, at »alt hvad han siger er forkert«.

»Så hvem er de at beskylde borgmesteren for at være ærekrænkende? De postulater som Ryanair kommer med tåler som altid et faktatjek, og når det gælder udsagn om SAS, er jeg selvfølgelig optaget af, at der ikke fortælles usandheder,« lyder det fra SAS' pressechef.

Hun tilføjer, at SAS ikke skærer ned på antallet af fly.

»SAS vokser med markedet og åbner hele tiden ruter – 50 i 2014 og 9 i 2015, ind til videre. SAS har ikke rørt ved piloternes pensioner eller lønninger, men indgået moderne kollektivaftaler på skandinaviske vilkår. Her indgår blandt andet en lille lønstigning. Dertil kommer at vil ansætte 100 flyvende medarbejdere i Danmark over de næste seks måneder,« lyder det fra Trine Kromann-Mikkelsen.

 

Læs singlen om Ryanair her

Læs mere