SAS lukker ni ruter

Indenfor den seneste uge har SAS annonceret otte nye ruter til sommertrafikprogrammet 2016. Men samtidig "glemte" SAS at fortælle, at det skandinaviske flyselskab til gengæld lukker ni ruter i 2016.

Der er lanceret fem nye ruter fra Danmark, hvoraf fire udgår fra Københavns Lufthavn. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK REFNER

Det skriver branchesitet Check-in

Der er lanceret fem nye ruter fra Danmark, hvoraf fire udgår fra Københavns Lufthavn til henholdsvis Keflavik, Krakow, Wien og Faro samt Palma de Mallorca fra Aarhus Lufthavn.

Det norske marked får en rute fra Stavanger til Paris, men svenskerne begunstiges med to ruter fra Stockholm-Arlanda til henholdsvis Gdansk og Mykonos.

- Men de nye ruter må også kræve ofre andre steder, så flykapaciteten kan komme til at gå op, selvom SAS ifølge egne oplysninger øger kapaciteten med 600.000 sæder i sommertrafikprogrammet 2016 i forhold til det trafikprogram, der slutter den 24. oktober i år, skriver Check.-in.

Så SAS lukker SAS helårsruterne fra København til henholdsvis Moskva og Tel Aviv. Yderligere lukkes syv sæsonruter - København-Ankara, Stockholm-Ankara, Stockholm-Pristina, Gøteborg-Berlin, Gøteborg-Dublin, Oslo-Pristina samt Oslo-Salzburg.