SAS-ledelse tygger på udspil

Flyselskabet SAS fik søndag aften et spareudspil fra medarbejderne. Trods forhandlinger er afskedigelser uundgåeligt, siger luftfartsfunktionærernes formand.

Foto: Søren Bidstrup.
Læs mere
Fold sammen
Der er blevet debatteret og forhandlet på livet løs søndag for at spare flest mulige ansatte i flyselskabet SAS for en fyring. Nu er ledelsen gået hjem med et udspil fra medarbejderne, der har til hensigt at finde alternative besparelser i den sparerunde, som alene i Danmark kan løbe op i 200 millioner kroner.

- Vi har afleveret et tilbud, som ledelsen skal vurdere og regne igennem. Nu må selskabet afgøre, om man kan få nok ud af det, siger luftfartsfunktionærernes formand, Nicolas E. Fischer.

Af hensyn til "forhandlingsetik" vil han ikke løfte sløret for, hvad medarbejdernes udspil indeholder. Mandag kl. 8 mødes parterne igen, og senest kl. 9 skal det endelige forhandlingsudspil være på plads.

Tidligere på ugen gik fagforeningerne og SAS-ledelsen hver til sit uden at være nået til enighed om en aftale. Ledelsen krævede, at medarbejderne skulle gå seks procent ned i løn eller sige farvel til seks procent af kollegerne.

Uanset om ledelsen takker ja eller nej til udspillet mandag morgen, vil der blive tyndet ud i selskabets ansatte, vurderer Nicolas E. Fischer videre:

- Vi vil ikke kunne undgå opsigelser, men udspillet vil minimere omfanget i meget høj grad.

/ritzau/